در مطلب قبل با سقف طاق ضربی آشنا شدیم. اکنون به توضیح اجزای تشکیل‌ دهنده‌ی این طاق و روش‌های رفع معایب آن می‌پردازیم:

میله مهار

در اجرای طاق ضربی معمولاً توصیه می‌شود چند دهانه را با هم شروع کنند زیرا طاق‌ها به تیر آهن‌های کناری ضربه وارد کرده آن‌ها را به خارج متمایل می‌کنند در نتیجه فاصله تیرها زیاد شده و آجر‌ها فرو می‌ریزند. حال اگر چند دهانه با هم اجرا شوند این نیرو‌ها یکدیگر را خنثی کرده و تیرآهن‌ها جا به جا نمی‌شود.
 اما در در آخرین دهانه طاق این نیروها خنثی نمی‌شود، بنابراین با استفاده از میلگرد این آخرین تیرآهن را به تیر قبلی خود جوش می‌دهند.
 نمره این میلگرد با محاسبه تعیین می‌شود ولی برای دهانه‌های
۱ متری میلگرد ۱۰ تا۱۲  مناسب است. بهتر است که میلگرد روی لبه پایینی تیر جوش بخورد تا طول جوش کافی داشته باشد.

بالشتک بتنی زیر سر پل‌ها

در ساختمان‌های آجری که سقف‌ها به وسیله تیرآهن و طاق ضربی اجرا شده باشد، گاهی اتفاق می‌افتد که وزن چند تیر روی یک شاه تیر اصلی قرار بگیرد. برای اینکه این شاه تیر فشار کمتری را بر دیوار وارد کند، از بالشتک بتنی استفاده می‌کنند.

 

زیر سر این تیرآهن، قطعه بتنی به پهنای دیوار و ضخامت۳۰ تا۴۰ سانتی‌متر و طول ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر می‌سازند و شاه تیرها را روی آن قرار می‌دهند.
 اگر در قسمت پایین این بالشتک چند عدد میلگرد
۸ یا۱۰ به صورت شبکه قرار دهند بهتر است؛ زیرا در این صورت تارهای پایینی بالشتک که در معرض نیروی کششی قرار دارند بار وارده را بهتر تحمل می‌کنند. باید توجه نمود که گذاشتن تیر آهن روی بالشتک بدون جوش در صورتی مجاز است که تکیه گاه ساده فرض شده باشد.

 

نتیجه‌گیری

این سقف بار وارده به خودش را به صورت یک طرفه منتقل می‌کند. در این نوع سقف ایده قوسی چیدن آجر‌ها خوب است، اما از آنجا که این سقف با پوکه پر می‌شود بسیار سنگین است.

همچنین عدم وجود یک دیافراگم صلب در این نوع سقف عملکرد آن را در برابر نیروهای زله پایین آورده ‌است سرعت اجرای عملیات در این نوع سقف بسیار پایین است و هزینه‌های بالایی دارد و تخریب در سقف طاق ضربی به صورت آوار است و برای ساکنین خطر زیادی دارد.

این نوع سقف در برابر بارهای قائم عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهد اما در مقابل بارهای جانبی عملکرد ضعیفی دارد و برای مقابله با این موضوع باید یک دیافراگم صلب (سقف صلب سقفی است که وقتی نیروی زله به آن وارد شود، مجموعه با هم جابه جا می‌شود و نیروی زله نمی‌تواند آن را خم کند و سقف فقط جا به جا می‌شود) به وجود آوریم.

بنابراین برای جبران ضعف در صلبیت وعملکرد مناسب در زله از میلگرد‌هایی که به صورت بادبندی به تیرها جوش می‌شوند باید استفاده کرد.

امروزه از سقف‌های تیرچه و بلوکی به عنوان جایگزین سقف‌های طاق ضربی استفاده می‌شود. سقف‌های تیرچه و بلوک دارای مقاومت بالا، هزینه اجرای کم و بار مرده پایینی هستند. تیرچه‌های "بتنی"، "کرومیت" و "تام" به عنوان سه نسل تیرچه‌های موجود در بازار مطرح می‌باشند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خرید ورودی گوگل "اخبار دانستنی" ابزار و تزیینات سنگ برادران اسدی kjjefwwef دانلود نمونه سوالات زنبورداری فنی وحرفه ای svar1395 دانلود آهنگ و فیلم , سریال شرکت رخسار استیل HAMRAHE_REZA Mark